Friday, January 05, 2007

اعتقال رئيس الكوريلسو بمدينة السمارة المحتلة
06/01/2007
اعتقلت قوات الأمن المغربي يوم الجمعة رئيس اللجنة من احترام الحريات وحقوق الإنسان في الصحراء الغربية "الكوريلسو"، الناشط الحقوقي، السيد أصفاري النعمة، وذلك عندما كان بصدد زيارة مدينة السمارة المحتلة رفقة زوجته.

وقد سبق للسيد أصفاري، الذي أفادت مصادر متطابقة بأنه لازال رهن الاعتقال لدى الشرطة المغربية بالمدينة، أن تعرض للعديد من المضايقات والاعتقالات خلال زيارات سابقة إلى المنطقة.
http://www.upes.org/corelso06012007.htm#Scene_1 المصدر

2 comments:

Anonymous said...

LES VACANCES NADALENQUES D'EN CHIRAC

En un breu he trobat la notícia de que Chirac ha passat les vacances al Marroc com de costum. Ell i la meitat de la classe política francesa.
Avui m’agradaria explicar-vos, per sobre, com és el lloc i qui paga les factures que és allò que més amoina els francesos. No us penseu que jo hi hagi estat mai en un lloc així. Parlo de lectures i xafarderies que sents per aquí i per allà.
No puc estar-me de comparar el luxe de la cort marroquina amb la precarietat de Rabuni, dels plats elaborats d'alta cuina francesa amb un plat de llenties o estofat de cabra, de spas i piscines climatitzades amb la sequedat de la Hamada i és clar, comprenc el perquè Chirac defensa Mohamed Vi i el seu país. Però també estic absolutament segura que n’hi ha molts que no canviaríem l’aixopluc d’una haima apedaçada per l’hospitalitat d’un tirà. En el món encara hi ha coses que, afortunadament, no es poden comprar.


Jacques Chirac fête Noël à Taroudant
Le chef d’Etat français, Jacques Chirac et son épouse Bernadette, ont passé au Maroc les fêtes de Noël, vacances qu’ils ont pris l’habitude de passer au palace la Gazelle d’Or de Taroudant, fréquenté par les chefs d’Etat et les milliardaires.
JACQUES Chirac tient à passer ses vacances au Maroc défiant la polémique (l’année dernière, la presse française se demandait qui payait ce voyage privé ? La République ou la carte bleue personnelle de Jacques Chirac... ?).
D’ailleurs, selon un article du journal français, sous le titre « le réveillon des politiques », publié le 22 décembre, « la moitié - de la classe politique française- était partie pour le Maroc ».
Toutefois, le Président français devait regagner Paris avant le 31 décembre pour préparer la traditionnelle allocution présidentielle du Nouvel An.


El jefe de Estado francés, Jacques Chirac y su esposa Bernadette, han pasado en Marruecos las fiestas de Navidad, vacaciones que suelen pasar en el palacio “La Gazelle d’Or” de Tarudante, frecuentado por jefes de estado y millonarios.
Jacques Chirac acostumbra a pasar sus vacaciones en Marruecos desafiando la polémica (el año pasado, la prensa francesa se preguntaba quién pagaba este viaje privado. ¿La República o la tarjeta azul personal de Jacques Chirac?
Además, según un artículo de un periódico francés titulado: “la nochevieja de los políticos”, publicado el 22 de diciembre, “la mitad de la clase política francesa viajó a Marruecos”.
Sin embargo, el Presidente francés debe regresar a Paris antes del 31 de diciembre para preparar el tradicional discurso presidencial de Año Nuevo.

Que estiguin tranquils els francesos doncs les vacances a Taroudant no les paguen ells, les paga el Rei de Marroc.
La Gazelle d’Or, situat al peu de l’Alt Atlas a una hora d’Agadir, és un oasi de calma, luxe i sofisticació. Un hotel de 5 estrelles que consta de diferents “palauets” aparentment escampats en un jardí immens amb llimoners, olivers i buguenvíl·lees, tot envoltat d’una plantació de tarongers de cents d’hectàrees.
Cap xalet s’assembla a l’altre. La decoració és espectacular, làmpades sumptuoses, estanys on hi floten pètals de rosa, poques catifes però molt valuoses, pocs mobles però molt treballats en una barreja d’art tradicional marroquí i art modern que revela molt bon gust.
Segons la temporada pot costar des de 500 euros a 4.000 per persona i nit.
Chirac no hi fa gran cosa, passejar-se amb el gos, alguna sessió de massatge, fer bronze i trucar per telèfon. Sembla que el President està enganxat al mòbil.
Per més que Chirac viatja molt sovint al Marroc no coneix el país en absolut. Coneix la Mamounia a Marrakech que freqüentava quan era alcalde de Paris. Però a partir del 1990 va canviar de palau. No és el mateix ser alcalde que ser President. Tot i que a la Mamounia tenia un cert grau d’intimitat, de vegades, no podia evitar trobar-se de nassos amb un grup de turistes “despistats”. A la Gazelle això és impossible.
Abans de viatjar, sempre ho fa saber a Palau que immediatament envia a l’hotel un maitre i diferents cuiners a més de perfums, dolços i poms de flors per la Bernadette.
S’ha ficat mai la ma a la cartera quan marxa?- Es pregunta tothom. Dris Basri diu que no, que sempre paga el palau. De fet quan era alcalde va dir al seu amic Hassan que volia un terreny per construir-se una “segona residència”. El difunt Hassan va mobilitzar tot un exèrcit per trobar –ne algun, a bon preu, se suposa. Però mira per on, des que va canviar de lloc no se n’ha tornat a parlar. Per què ho ha de fer si el fill del seu gran amic, M6, només espera que obri la boca per complaure’l. De franc?
Al meu poble diuen que “lo que no es paga en diners es paga amb dinades”. O com diuen els francesos: “Noblesse oblige”.
Fins aviat.

Anonymous said...

Hvala za intiresny Blog